8 علل افتادگی سینه و روش های پیشگیری از افتادگی سینه

افتادگی سینه

افتادگی سینه


اندام خانم‌ها پس از بلوغ دچار تغییراتی می‌شود، رشد سینه‌ها یکی از همین تغییرات است. با گذشت زمان و افزایش سن، افزایش سایز اندام و اضافه وزن یا شیردهی، سینه‌ها بزرگ می‌شوند. پس از مدتی افتادگی سینه رخ می‌دهد. هرچند روند افزایش سن پدید آورنده افتادگی سینه یا پتوز سینه است؛ اما بسیاری از خانم‌ها نگران این شرایط هستند. بالا کشیدن سینه ها با جراحی و بدون جراحی، از جمله راه های درمان افتادگی سینه است. با اطلاع از علل افتادگی سینه می‌توانید با آن مقابله کنید و روند افتادگی را کند کنید.

در این مقاله قصد داریم به علل افتادگی سینه بپردازیم و روش‌ های درمان افتادگی سینه را ارزیابی کنیم.

اگر شما نیز دچار افتادگی سینه شده اید و می‌خواهید علل آن را کشف کنید همراه ما باشید.

افتادگی سینه چیست؟

سینه خانم‌ها از بافت چربی، ماهیچه و غدد شیری تشکیل شده است. زیبایی اندام خانم‌ها با داشتن سینه‌های بزرگ و کوچک مشخص می‌شود. انحنای سینه در اندام خانم‌ها نقش کلیدی دارد. زیبایی آن در لباس نیز خودنمایی می‌کند. به همین دلیل لازم است تا نسبت به مراقبت از سینه‌ها مسئولانه عمل کنید.

سینه‌ها بافتی نسبتا سنگین دارند که توسط نیروی گرانش زمین به سمت پایین کشیده می‌شود؛ به همین دلیل استفاده از سینه بندهای مناسب می‌تواند تاحد زیادی ساپورت مناسبی برای سینه باشد. به همین دلیل می‌توان ادعا کرد که افتادگی سینه در خانم‌ها کاملا طبیعی است. پس نگرانی یا خجالت برای آن اصلا نیاز نیست. شما باید تا حد امکان با درک علل افتادگی سینه، نسبت به بروز آن پیشگیری کنید. دکتر وحید قائد امینی به بهترین شکل ممکن افتادگی سینه را در شما درمان میکند.

علل افتادگی سینه و روش های پیشگیری از افتادگی سینه
علل افتادگی سینه و روش های پیشگیری از افتادگی سینه

علل افتادگی سینه

شناخت دلایلی که موجب می‌شود تا دچار افتادگی سینه شوید، به شما کمک می‌کند تا هوشمندانه از بدن‌تان مراقبت کنید. پیشگیری از وقوع شرایطی که موجب افتادگی سینه می‌شود، اندام شما را برای داشتن شرایط طبیعی و زیبا ساپورت می‌کند. به همین دلیل طبق تجربیاتی در این سال‌ها از زیباجویان درمان افتادگی سینه به دست آورده‌ایم، علل افتادگی سینه را در ادامه بررسی می‌کنیم.

1-افزایش وزن یا کاهش وزن علل افتادگی سینه

همان‌طور که می‌دانید، سینه خانم‌ها از بافت چربی، عضله و غدد پستانی تشکیل شده است. با افزایش وزن بافت چربی افزایش پیدا می‌کند و حجم سینه‌ها بیشتر می‌شود. بدیهی است که در این شرایط پوست این ناحیه نیز کشیده می‌شود. هرچه وزن سینه‌ها بیشتر شود، تاثیر گرانش زمین بر روی سینه‌ها نیز بیشتر می‌شود. از سوی دیگر، با کاهش وزن نیز، بافت داخلی سینه که از جنس چربی است، تخلیه می‌شود.

با کاهش این حجم چربی، پوست سینه دچار افتادگی می‌شود. چرا که پوست حجیم به طور ناگهانی دچار کاهش حجم درونی می‌شود و درصورتی که کلاژن سازی مطلوبی در آن وجود نداشته باشد، افتادگی سینه حتمی است. به همین دلیل می‌توان گفت که افزایش وزن یا کاهش وزن اصلی‌ترین دلیل افتادگی سینه است و علت شل شدن سینه زنان بسیار همین اضافه وزن یا کاهش وزن شدید شناخته می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: صفر تا صد عمل پروتز سینه و نکات آن را بدانید

2-افزایش سن و افتادگی سینه علل افتادگی سینه

وقتی سن افراد کم است، بدن کلاژن سازی بالایی دارد و می‌تواند به خوبی از پس وزن و کشیدگی سینه در مقابل گرانش برآید. با روند افزایش سن، پوست و ماهیچه‌ها شل می‌شوند و افتادگی سینه بیش از پیش خودنمایی می‌کند. معمولا برای خانم‌هایی که دارای سینه‌های نسبتا درشت هستند، این شرایط با افزایش سن بیش از 30 آغاز می‌شود.

شاید تصور کنید که افتادگی سینه در سنین بالا حتمی است، اما در واقع بسیاری از افراد می‌توانند با افزایش سن و استفاده از ساپورت سینه مناسب، در مقابل این شرایط از سینه‌ها محافظت کنند. با این توضیحات می‌توان گفت، یکی از علل افتادگی سینه افزایش سن است.

افتادگی سینه

3-عوامل ژنتیکی علل افتادگی سینه

بسیاری از افراد به صورت ژنتیکی دچار افتادگی سینه هستند. در واقع این خانم‌ها با افزایش سن، حتی با وجود مراقبت‌های جدی دچار افتادگی سینه می‌شوند. با نگاهی به پیشینیان این افراد، متوجه تجربه یکسان آن‌ها خواهید شد. معمولا افتادگی سینه در مادر، مادر بزرگ، خاله و حتی عمه این افراد دیده می‌شود. پس در چنین شرایطی حتی با مراقبت‌های کافی نیز، شاهد افتادگی سینه خواهید بود.

4-مصرف دخانیات و الکل علل افتادگی سینه

زمانی که استفاده از الکل و دخانیات در فردی بسیار شدید باشد، قطعا شاهد افتادگی سینه خواهید بود. پس یکی از علل افتادگی سینه، مصرف دخانیات و الکل است. پتوز سینه یکی از اصلی‌ترین رویدادهایی است که در خانم‌های سیگاری دیده می‌شود. کاهش کلاژن سازی و خونرسانی مناسب، موجب می‌شود تا عضلات و پوست ناحیه سینه ضعیف شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود تا خیلی سریع نسبت به قطع مصرف الکل و دخانیات اقدام شود. معمولا این شرایط حالت درمانی نخواهد داشت و تنها یک پیشگیری از وقوع افتادگی سینه یا شدید شدن آن است.

پیشنهاد مطالعه:  لیفت سینه چیست؟ مزایای واقعی لیفت سینه

5-عدم استفاده از سینه بند مناسب علل افتادگی سینه

شاید تصور کنید که افتادگی سینه تنها به دلایل بالا رخ می‌دهد! اما یکی از رایج‌ترین علل شل شدن سینه‌ها، عدم استفاده از سینه بند مناسب است. سوتین یا کرست‌های مخصوص که با سایز سینه متناسب است، به بهترین شکل می‌تواند سینه‌های شما را ساپورت کند. کاهش فشار از روی قفسه سینه و کم کردن سنگینی سینه‌ها خصوصا در زمان ورزش کردن بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.

ورزش برای افتادگی سینه مناسب است، اما زمانی که سینه بند مناسبی استفاده نمی‌کنید، پرش و جابه‌جایی سینه‌ها موجب می‌شود تا کشیدگی در پوست اتفاق افتد و به مرور شاهد افتادگی سینه باشید. به همین دلیل در همان روزهای ابتدایی دوران بلوغ توصیه می‌شود تا از سینه بندهای مناسب همان سن و سال استفاده شود.

6-بارداری و شیردهی علل افتادگی سینه

زمانی که خانم‌ها به سن بارداری می‌رسند، غدد شیری آغاز به فعالیت می‌کنند. سینه‌ها از شیر پر می‌شوند و سنگینی آن چندین برابر می‌شود. از سوی دیگر شیردهی به کودک نیز، موجب می‌شود تا سینه‌ها بیش از پیش کشیده شوند. کاهش کلاژن سازی پوست و شل شدن سینه‌ها بعد از اتمام دوره شیردهی از اصلی‌ترین دلایلی است که خانم‌هایی با تجربه بارداری و شیردهی دچار افتادگی سینه می‌شوند. پس بدیهی است که می‌توان ادعا کرد که افتادگی سینه بعد از شیردهی از دلایل رایج این موضوع است.

7-تغذیه نامناسب و کم آبی بدن علل افتادگی سینه

تغذیه نقش مهمی در سلامت انسان دارد. خانم‌ها به دلیل پریودهای منظم ماهانه و دوران بارداری یا شیردهی، به طور ویژه نیازمند مراقبت و توجه به تغذیه هستند. کم آبی بدن موجب می‌شود تا پوست دچار پیری زودرس شود. همین موضوع ظاهر صورت و دست‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تغذیه نامناسب، مصرف بیش از حد شیرینی و فست فودها عامل دیگری است که سبب کاهش کلاژن سازی و اضافه وزن می‌شود. با توجه به تمام این جزییات، بدیهی است که تغذیه مناسب و مصرف آب کافی (حداقل 8 لیوان در روز) مهم‌ترین عامل پیشگیری اولیه برای افتادگی سینه است.

8-یائسگی خانم‌ها علل افتادگی سینه

همان‌طور که بعد از دوران بلوغ خانم‌ها دچار تغییراتی در اندام می‌شوند، یائسگی نیز چنین شرایطی ایجاد می‌کند. خانم‌ها با شروع دوران یائسگی دچار تغییرات هورمونی می‌شوند و سطح کلاژن سازی در پوست ان ها کاهش می‌یابد. همین موضوع سبب می‌شود تا مشکلاتی مثل افتادگی سینه و شل شدن پوست را شاهد باشند. معمولا این شرایط در سطح پوست صورت کاملا قابل مشاهده است. پس بدیهی است که در اندام خانم‌ها، ناحیه سینه از همه آسیب پذیرتر است و باید حتما در این شرایط از آن‌ها مراقبت کافی شود.

مشکلات ناشی از افتادگی سینه
مشکلات ناشی از افتادگی سینه

مشکلات ناشی از افتادگی سینه

شاید تصور کنید که عمل افتادگی سینه کاملا یک جراحی زیبایی است! اما واقعیت ماجرا کمی متفاوت‌تر از این است. چرا که افتادگی سینه می‌تواند مشکلات متعددی برای فرد ایجاد کند. بر هم زدن تناسب و تعادل بدن در ناحیه بالایی یکی از مهم ترین آسیب‌های سینه بزرگ یا افتاده است. در این شرایط فشار زیادی به ستون فقرات وارد می‌شود. از سوی دیگر، افتادگی سینه به دلیل تعرق پوست آسیبی جدی به پوست زیر سینه وارد می‌کند و حساسیت‌های پوستی، قرمزی و سوختگی پوست در این شرایط بسیار رایج است.

درمان افتادگی سینه
درمان افتادگی سینه

درمان پتوز سینه یا افتادگی سینه

حتما شما نیز بعد از دانستن علل افتادگی سینه، در فکر بالا بردن سینه های افتاده هستید. معمولا برای بالا بردن سینه های افتاده روش‌های مختلفی وجود دارد که هر فرد متناسب با میزان افتادگی سینه و عوارض یا مزایای این روش‌ها می‌تواند بهترین گزینه را انتخاب کند. پتوز سینه با علل مختلفی بروز می‌کند، شما باید در ابتدا علت را کشف کنید و جلوگیری دقیقی نمایید تا شرایط بدتر نشود.

پس از این مرحله باید به پزشک متخصص جراحی زیبایی مراجعه کنید تا میزان افتادگی سینه را بررسی کنید. پس از این مرحله باید مطابق با توصیه پزشک، اقدام به درمان پتوز سینه کنید. معمولا استفاده از روش‌ های درمان افتادگی سینه با جراحی و بدون جراحی از مهم‌ترین انتخاب‌هایی است که باید انجام دهید.

1- بالا کشیدن سینه ها بدون جراحی

پیدا کردن بهترین روش برای لیفت سینه بدون جراحی برای افرادی که درگیر این مشکل هستند، بسیار جدی است. بعضی از علل افتادگی سینه با کمک این روش قابل درمان است. معمولا روش‌های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می‌توانید زیبایی سینه‌ها را بازگردانی کنید. اگر نخواهید جراحی تهاجمی انجام دهید، قطعا نیاز دارید تا راه‌کارهای دیگر را امتحان کنید.

تزریق چربی یا ژل به سینه یکی از روش‌هایی است که برخی افراد برای بالا کشیدن سینه از آن استفاده می‌کنند. این روش تنها برای افرادی مناسب است که افتادگی سینه اندکی دارند. هرچند بالا کشیدن سینه ها بدون جراحی کاملا موقتی است. به عنوان یکی دیگر از راه های درمان افتادگی سینه با روش های طبیعی، ورزش کردن است. با ورزش می‌توانید عضلات سینه را تقویت کنید تا ریسک افتادگی کاهش پیدا کند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین دستگاه پیکرتراشی بی خطر با بهترین نتیجه چیست؟

2- بالا کشیدن سینه ها با جراحی

لیفت سینه با جراحی یکی از کارهایی است که می‌توانید انجام دهید. تفاوتی ندارد که علل افتادگی سینه در شما چیست. جراحی لیفت سینه به بهترین شکل سینه‌ها را لیفت کرده و فرم جذابی برای آن ایجاد می‌کند. این جراحی به شکلی تهاجمی انجام می‌شود و فرم سینه‌ها حفظ می‌گردد. در برخی موارد که افتادگی سینه شدید باشد، پزشک متخصص اقدام به جابه‌جایی هاله سینه و نوک سینه می‌کند. به این ترتیب ظاهر سینه‌ها فوق‌العاده مطلوب جلوه می‌کند و نتیجه جراحی توسط پزشک متخصص و باتجربه بسیار عالی خواهد بود. هرچند باید توجه داشته باشید که مراقبت های بعد از عمل لیفت سینه بسیار اهمیت دارد و نتیجه نهایی کاملا وابسته به همین مراقبت‌ها است.

روش های پیشگیری از افتادگی سینه

اگر بخواهید از افتادگی سینه پیشگیری کنید، باید با شناخت عوامل ایجاد کننده افتادگی سینه، هوشمندانه اقدام کنید. اطلاع از علل افتادگی سینه به شما اجازه می‌دهد تا آگاه باشید. برای مثال داشتن سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب، مصرف آب زیاد، عدم مصرف دخانیات و الکل می‌تواند مفید عمل کند. از سوی دیگر، استفاده از سینه بندهای مناسب، تعادل در وزن و موارد این‌چنینی می‌تواند به بهترین شکل از افتادگی سینه پیشگیری کرد. ورزش برای افتادگی سینه می‌تواند کمی موثر باشد. اما بهتر است بدانید که حداقل 50% این ماجرا قابل کنترل نیست و تنها می‌توانید با درمان افتادگی سینه شکل و فرم مطلوبی در آن ایجاد کنید.

سوالات متداول از دکتر وحید قائد امینی
سوالات متداول از دکتر وحید قائد امینی

سوالات متداول

آیا استفاده از سوتین مناسب عامل پیشگیری از افتادگی سینه است؟

اگر از نظر علمی قصد بررسی این موضوع را داشته باشید، هیچ تحقیقاتی این موضوع را اثبات نکرده است. آنچه واقعیت ماجرا را نشان می‌دهد، سوتین‌هایی که مرتب استفاده شوند و متناسب با سایز سینه خریداری شود، فشار را از روی پوست و بافت ناحیه سینه کم می‌کند. بدیهی است که با این کار ریسک افتادگی سینه کاهش می‌یابد. سوتین نامناسب یا نسبتن سوتین مناسب می‌تواند به عنوان یکی از علل افتادگی سینه شناخته شود.

علت کوچک شدن ناگهانی یکی از پستانها چیست؟

گاهی تغییرات هورمونی موجب تورم در سینه‌ها می‌شود. کاهش تورم در یک سینه سبب کوچک شدن ناگهانی یک سینه خواهد شد. برای بعضی افراد سینه‌ها از ابتدا دچار عدم تقارن هستند و سایز یکسانی ندارند. موضوع دیگری که باید بدانید، ریسک بروز مشکلات جدی‌تر است. به همین دلیل بلافاصله پس از بروز این مشکل باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا در صورت نیاز سونوگرافی سینه یا ماموگرافی انجام دهید.

آیا افتادگی پستان به وزن ارتباط دارد؟

بله، یکی از علل افتادگی سینه، افزایش وزن است. با افزایش وزن شاهد افزایش حجم در ناحیه سینه هستیم. هرچه سینه‌ها سنگین‌تر باشند، ریسک بروز افتادگی و مشکلات ناشی از آن افزایش می‌یابد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *