آیا شیردهی بعد از پروتز سینه امکان دارد؟ +5 سوال متداول

شیردهی بعد از پروتز سینه امکان

شیردهی بعد از پروتز سینه امکان


یکی از عمل‌های زیبایی اندام زنانه که می‌تواند تاثیر مستقیمی بر اعتماد به نفس، زیبایی  جذابیت داشته باشد، پروتز سینه است. با استفاده از پروتز سینه، حجم دهی مطلوبی در سینه‌ ها انجام می‌شود. معمولا زیبایی ظاهری سینه‌ها با قرار گرفتن پروتز چند برابر می‌شود و لباس‌ها به شکل دیگری در بدن خودنمایی می‌کنند. به همین دلیل بسیاری از خانم‌ها کاندید عمل پروتز سینه هستند. در این میان چالش شیردهی بعد از پروتز سینه به شدت ذهن افراد را درگیر می‌کند. عده‌ای تصور می‌کنند شیردهی بعد از پروتز سینه غیرممکن است و عده دیگر تصور می‌کنند عمل زیبایی سینه مختص افرادی است که قصد بچه دار شدن و شیردهی ندارند!

به همین دلیل دکتر وحید قائد امینی در ادامه به جزییاتی از شیردهی بعد از پروتز سینه می پردازد تا پاسخ سوالات ذهنی شما در خصوص شیردهی بعد از پروتز را ارائه کند.

پس تا پایان همراه ما باشید.

پروتز سینه چیست؟

در اینجا بهتر است بدانید که پروتز سینه چیست و چرا استفاده از آن دغدغه بسیاری از خانم ها است. معمولا با استفاده از پروتزهای سیلیکونی می‌توان حجم دهی خوبی در نواحی مختلف بدن ایجاد کرد. پروتزهای سیلیکونی گرد و بیضی شکم از محبوب‌ترین انواع پروتز سینه هستند که فرم آن را زیباتر می‌کنند. با کمک این ایمپلنت‌ها، سینه برجسته تر می‌شود و اگر دچار افتادگی نباشد، ظاهر فوق‌العاده‌ای پیدا خواهد کرد. پروتز در زیر پوست سینه محل مناسبی که توسط پزشک تشخیص داده می‌شود، قرار می‌گیرد. به همین دلیل باید پزشک متخصص و حرفه‌ای برای این کار انتخاب کنید تا هیچ آسیبی به عصب‌ها و غدد شیردهی وارد نشود.

 شیردهی بعد از پروتز سینه امکان
شیردهی بعد از پروتز سینه امکان

بارداری بعد از پروتز سینه چگونه است؟

بسیاری از افرادی که کاندید پروتز سینه هستند، در سنین باروری قرار دارند. بدیهی است که میل به زیبایی در این سنین بسیار زیاد باشد. معمولا پس از پروتز سینه هیچ منعی برای بارداری وجود ندارد و به راحتی می‌توان با گذشت چند هفته از عمل پروتز و خارج شدن ماده بی‌هوشی از بدن، اقدام به بارداری کرد. جالب است بدانید که برخی پزشکان نظر متفاوتی دارند؛ چرا که از نظر علمی و شناخت آناتومی بدن، پروتز باید مدتی بیش از 6 ماه در محل خود ثابت باقی بماند تا اطمینان از ماندگاری و عدم بروز مشکل به دست آوریم.

پس از این مدت می‌توان گفت که پروتز حتی در مقابل تغییرات هورمونی ناحیه سینه در طول بارداری نیز مقاوت است و مشکلی ایجاد نخواهد شد. به دلیل بی خطر بودن جنس ایمپلنت سینه، شما بدون هرگونه مانعی می‌توانید پس از گذشت 6 ماه بارداری را تجربه کنید. حتی بزرگ شدن سینه‌ها در این زمان نیز، آسیبی به پروتز سینه مرغوب وارد نخواهد کرد. گزارش تاییدیه ایمپلنت سینه FDA نیز موجود است که می‌توانید از طریق لینک مطالعه کنید.

پیشنهاد مطالعه: صفر تا صد پروتز سینه و نکات مهم آن را بدانید

آیا شیردهی بعد از پروتز سینه امکان دارد؟

در یک پاسخ کوتاه باید گفت بله! شیردهی بعد از ایمپلنت سینه بدون مشکل انجام می‌شود. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، موضوع شیردهی بعد از پروتز سینه یک چالش ذهنی مهم برای خانم‌ها است. تفاوتی ندارد که متاهل باشید یا مجرد، به هر حال دانستن این نکته اهمیت زیادی دارد. معمولا خانم‌هایی تجربه اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه دارند که پزشک آن‌ها در زمان جراحی، به عصب‌ها آسیب جدی رسانده است و غدد شیری را دستکاری نموده!

جالب است بدانید که پروتز سینه برای خانم‌هایی که در سنین باروری هستند، زیر عضله قرار می‌گیرد تا هیچ ریسکی برای ایجاد اختلال در شبکه تولید شیر و اعصاب آن نداشته باشد. اما زمانی که محل قرار گیری پروتز درست نباشد یا پزشک در طول جراحی دچار خطا و آسیب به سینه شده باشد، اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه رخ می‌دهد.

چرا افراد دچار اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه می‌شوند؟

اگر خانم‌ها در طول عمل پروتز سینه، دچار آسیب به اعصاب سینه شوند، حس سینه‌ها کاهش می‌یابد و حداقل 24 ماه زمان احتیاج است تا عصب‌های این ناحیه ترمیم شوند. از سوی دیگر، اگر لیفت سینه انجام شود و هاله سینه جابه‌جا شود، باز هم ریسک بی حسی نوک سینه به دلیل آسیب عصبی بالا است. زمانی که سینه حس نداشته باشد، مکیدن کودک احساس نمی‌شود و ترشح هورمون‌های اکسی‌توسین، سرتونین و پرولاکتین دچار اختلال می‌شوند.

پرولاکتین موجب افزایش شیردهی می‌شود و سرتونین مانع افسردگی مادر است! با ایجاد اختلال این‌چنینی، ریسک کاهش حجم تولید شیر وجود دارد. به این ترتیب می‌توان ادعا کرد، اگر پروتز سینه توسط پزشک متخصص و باتجربه در محل مناسب قرار داده شود و کم‌ترین آسیب به اعصاب سینه تحمیل گردد، ریسک بروز اختلال در شیردهی بعد از پروتز سینه به کمترین میزان می‌رسد.

 شیردهی بعد از پروتز سینه امکان
شیردهی بعد از پروتز سینه امکان

اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه

قطعا شما نیز با افرادی مواجه شده‌اید که تجربه اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه داشته اند. عمل پروتز سینه با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود که برای هر فرد متفاوت است. گاهی با برداشتن بخشی از بافت سینه، پروتز جای‌گذاری می‌شود؛ گاهی عمل ماموپلاستی کاهشی انجام می‌شود و لیفت سینه نیز برای رفع افتادگی اعمال می‌گردد.

سپس پروتز در محل خود قرار می‌گیرد! این اقدامات نشان می‌دهد که تکنیک‌های مختلفی وجود دارد و هر جراح وابسته به آناتومی بدن مراجعه کننده و انتظاراتی که از نتیجه جراحی دارد، روش خاصی را انتخاب می‌کند. بسیاری از افراد که دچار اختلال شیردهی هستند، توسط پزشکان بی تجربه جراحی شده‌اند. برخی دیگر نیز، به دلیل برداشته شدن بافت سینه دچار این اختلال هستند.

برای پیشگیری از وقوع اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه، باید پزشک متخصص خودتان را از تصمیم به بارداری و شیردهی آگاه کنید. هرچند به طور معمول پزشک موظف است تا در این خصوص تمام موارد را رعایت کند، اما برای اطمینان خاطر بهتر است بدانید که عملکرد پزشک تاثیر مستقیمی بر اختلالات شیردهی بعد از پروتز سینه دارد.

نحوه ورود پروتز سینه و اختلالات شیردهی

یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار در آسیب به اعصاب سینه و همچنین محل قرار گرفتن پروتز سینه، چگونگی ورود آن است. نحوه جای‌گذاری پروتز سینه نقش تعیین کننده‌ای دارد. به همین دلیل لازم است تا نسبت به تعیین محل ورود پروتز به سینه، تصمیم درستی گرفته شود. پزشکانی که از طریق برش در اطراف هاله سینه اقدام به وارد کردن ایمپلنت می‌کنند، ریسک بالایی برای اختلالات شیردهی بعد از پروتز سینه و ازبین رفتن حس در نوک پستان ایجاد می‌کنند.

به همین دلیل ایمن‌ترین برش‌ها در ناحیه سینه مربوط با زیر سینه یا کنار آن است. هر بخشی که از طریق آن دسترسی به عضله فراهم شود و آسیبی به بافت مابین این فضا وارد نکند، می‌تواند گزینه مطلوبی باشد.

بهترین زمان پروتز سینه

معمولا اگر خانمی متاهل باشد و تصمیم جدی برای پروتز سینه داشته باشد، توصیه می‌شود که پس از بارداری و شیردهی اقدام به این کار کند. چرا که بارداری می‌تواند اندکی تغییر در فرم سینه ایجاد کند و اگر پروتز سینه پس از بارداری و شیردهی انجام شود، فرم سینه ثابت خواهد ماند. اما پروتز سینه قبل از بارداری، ریسک تغییر فرم اندکی را همراه دارد.

به همین دلیل اگر خانمی مجرد باشد یا حداقل برای چند سال بعد از پروتز سینه قصدی جهت بارداری نداشته باشد، انجام پروتز با رعایت اصول عدم اختلال در شیردهی انجام می‌شود. اما در صورتی که خانم متاهل و قصد بارداری داشته باشد، توصیه می‌کنیم تا بعد از شیردهی اقدام به این کار کند.

سوالات متداول از دکتر وحید قائد امینی
سوالات متداول از دکتر وحید قائد امینی

سوالات متداول شیردهی بعد از پروتز سینه

آیا شیر مادران دارای پروتز سینه برای نوزاد خطرساز است؟

خیر! طبق تحقیقات انجام شده، پروتزهای سیلیکونی بی خطرترین گزینه برای حجم دهی این ناحیه از بدن هستند. بررسی شیر مادران دارای پروتز نشان می‌دهد که هیچ اثری از سیلیکون یا مواد شیمیایی در شیر آن‌ها وجود ندارد. در موارد نادری که سیلیکون بی کیفیت انتخاب شده باشد و پروتز دچار پارگی شود، ریسک انتقال ذرات سیلیکون در شیر وجود دارد. اما بهتر است بدانید که این رویداد نادر است و در صورت بروز پارگی باید اقدام به تعویض پروتز سینه یا خارج کردن آن کنید.

پیشنهاد مطالعه: علت ترمیم پروتز سینه چیست؟

آیا شیردهی فرم پروتز سینه را تغییر می‌دهد؟

به طور معمول در خانم‌هایی که دارای سینه طبیعی هستند، حجیم شدن سینه و کشیدگی آن توسط کودک موجب تغییر فرم نوک سینه و ایجاد افتادگی می‌شود. اما پس از دوران شیردهی به مرور سینه ها به حالت قبل خود باز می‌گردند. بازگشت این شرایط وابسته به سن، نوع پوست، خاصیات الاستیک پوست، نوع سوتین‌ها و مراقبت‌های مختلف دارد. اما به طور کلی پس از شیردهی اندکی تغییر در سینه ایجاد می‌شود که کاملا طبیعی است. اما هرگز افتادگی شدید و دفرمگی  وجود ندارد.

آیا سیلیکون پروتز سینه برای بارداری و جنین ریسک دارد؟

خیر، پروتز سیلیکونی که برای پروتز سینه استفاده می‌شود، در مجهزترین آزمایشگاه‌های سراسر دنیا تست شده است و هیچ خطری برای جنین و فرد نخواهد داشت.

آیا پروتز سینه حجم شیر را کاهش می‌دهد؟

خیر، اگر به تکنیک‌های شیردهی آگاه باشید و تخلیه سینه از شیر را مرتب انجام دهید، بدن وادار به تولید شیر می‌شود و اختلالی در این زمینه شاهد نخواهید بود.

کدامیک از انواع پروتز سینه برای خانم در دوران شیردهی مناسب است؟

دوران شیردهی زمانی برای انجام پروتز سینه نیست. اما قبل و بعد از دوران شیردهی استفاده از پروتزهای سیلیکونی بهترین گزینه است.

آیا بارداری بلافاصله پس از پروتز سینه خطرناک است؟

خیر، با بررسی موارد این‌چنینی می‌توان اطمینان حاصل کرد که بارداری بلافاصله پس از پروتز سینه نیز خطرناک نیست. تنها به دلیل برخی شرایط احتمالی توصیه می‌شود تا چند ماه صبر کنید، در غیراینصورت بارداری منعی ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *