10 نکته از ریسک آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی که باید بدانید
امروزه همه چیز به شکلی سادهتر در اختیار بشر قرار گرفته است. ابدومینوپلاستی یکی از بهترین روشهایی است که میتوانید به اندامی دلخواه و شکمی صاف دست پیدا کنید. برای تجربه هیجان انگیز شکمی بدون چربی با عضلاتی مستحکم و پوستی صاف، استفاده از این تکنیک به شدت رایج است. خانمها پس از تجربه زایمان، آقایان و خانمهایی که تجربه اضافه وزن شدید در ناحیه شکم دارند و افرادی که به دلیل کاهش وزن دچار افتادگی پوست شدهاند، همگی کاندید عمل ابدومینوپلاستی شکم هستند. اما ریسک آمبولی یکی از دغدغههایی است که اقدام برای این عمل را دچار تردید میکند.
دکتر وحید قائد امینی با سابقه سالها فعالیت در این حوزه و 100% موفقیت در ایمنی عملهای انجام شده، در این مقاله به صورت کامل در خصوص ریسک آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی و راهکارهایی که برای ایمنی بالا استفاده میشود، اشاره میکنیم.
پس اگر شما هم کاندید عمل ابدومینوپلاستی هستید و سوالاتی در خصوص ریسک آمبولی دارید، همراه ما باشید.
آمبولی چیست؟
اجازه بدهید ابتدا بررسی کنیم که اصلا آمبولی چیست که تا این اندازه در تمام عمل های جراحی درمانی و زیبایی مورد توجه قرار میگیرد! آمبولی به معنای گرفتگی شریان یا ورید با لخته خون است! این لخته منجر به مسدود شدن یا تنگ شدن عروق خونی میشود. اگر لخته خون از قسمتی از بدن جدا شده و به عروق حیاتی مانند شریانهای قلب، ریه، یا مغز منتقل شود، میتواند عارضه جدی و حتی خطرناکی ایجاد کند.
آمبولی با علائمی همراه است که معمولا درک آن کمک میکند تا روند درمان و پیشگیری انجام شود. ریسک آمبولی در تمام عمل های جراحی وجود دارد و پزشکان متخصص با اقدامات پیشگیرانه ریسک آن را به حداقل میرسانند. پس اگر کاندید عمل سزارین، عملهای درمانی، شکستگی دست و پا و… باشید، باز هم ریسک آمبولی در عملهای تهاجمی را تجربه خواهید کرد. اما خوشبختانه این روزها با وجود روشهای پیشگیری مناسب نگرانی بابت آن وجود ندارد.
علائم آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی
آمبولی یا لخته شدن خون در بدن پس از عمل ابدومینوپلاستی، رویدادی نادر است اما مثل هر جراحی تهاجمی دیگری، ریسک بروز آن وجود دارد. اگر بهترین دکتر متخصص ابدومینوپلاستی در پروسه عمل و پیش از آن، به وسیله تکنیکهای مطرح اقدام به پیشگیری نموده باشد، ریسک حداقلی را تجربه خواهید کرد و عموما هیچ مشکلی در طول جراحی و دوران نقاهت پیش نخواهد آمد. آگاهی از علائم آمبولی به شما کمک میکند تا بتوانید هوشیار باشید در صورت وقوع هر گونه مشکل، اقدام مناسب را انجام دهید.
- تورم بیش از حد: اگر تورم در منطقه عمل جراحی یا دست و پا به طور ناگهانی افزایش یابد و با درد همراه باشد، باید حتما به پزشک متخصص اطلاع دهید.
- درد شدید: درد شدید و ناگهانی در منطقه شکم، قفسه سینه و سر، میتواند از نشانههای هشدار باشد.
- ضعف یا سرگیجه: این علائم میتواند نشانه فقر خون و خونریزی داخلی باشد اما باز هم لازم است به عنوان یک علامت هشدار دهنده با پزشک مطرح شود.
- اختلال در تنفس: اگر تنفس شما دچار مشکل شود یا حس کنید نفس کشیدن سخت است و بر روی قفسه سینه سنگینی احساس کنید، این نشانه به عنوان علامتی هشدار دهنده مطرح میشود.
- تهوع و استفراغ: این علائم همچنین ممکن است همراه با خونریزی داخلی باشند و باید با پزشک متخصص در میان گذاشته شود.
- کاهش ضربان قلب: ضربان قلب ضعیف یکی دیگر از علائم هشدار دهنده است.
همچنین لازم به ذکر است که باید هر گونه علائم غیرعادی دیگری که پس از عمل احساس میشود را به پزشک خود گزارش دهید. تیم دکتر وحید قائد امینی با ارتباط مستقیم پزشک، هر گونه نگرانی در این خصوص را ازبین میبرد. شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با پزشک یا دستیار دکتر قائد امینی در ارتباط باشید و همه چیز را چک کنید.
10 نکته از ریسک آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی
افرادی که کاندید عمل ابدومینوپلاستی شکم هستند، نگرانی شدیدی بابت ریسک آمبولی دارند. در این بخش با بررسی 10 نکته مهم در این زمینه قصد داریم خیال شما را بابت ریسک آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی راحت کنیم.
- نظارت مداوم پزشک: شما باید پس از عمل جراحی تحت نظر مداوم پزشک باشید تا هرگونه تغییرات غیرعادی در حالت شما را نظارت کند. ارتباط مستقیم با پزشک یک مزیت مهم در این مواقع است که در کلینیک دکتر قائد امینی میتوانید تجربه کنید.
- پیگیری علائم حیاتی: برای آگاهی از جزییات، همیشه باید علائم حیاتی پس از عمل مورد بررسی قرار گیرند. میزان اکسیژن خون، فشار خون و دمای بدن اطلاعات خوبی در این خصوص به پزشک ارائه میکند.
- محدودیت فعالیت: پس از ابدومینوپلاستی، باید از فعالیتهای سنگین خودداری کرده و به توصیههای پزشک پایبند بمانید. اما استراحت مطلق معنا ندارد. در اولین فرصتی که پزشک اجازه دهد، باید راه رفتن را آغاز کنید. همینکار ریسک آمبولی را به حداقل میرساند.
- تغذیه مناسب: تغذیه مناسب و متعادل پس از عمل جراحی بسیار مهم است. باید از مواد غذایی غنی از پروتئین و ویتامین استفاده کنید و مواد غذایی که شما را دچار یبوست کرده و فشار زیادی به بدن وارد میکنند را حذف نمایید.
- آب بخورید: یکی از کارهای مهم جهت پیشگیری از آمبولی، مصرف زیاد آب است. هیدراته نگهداشتن بدن ضمن سهولت در دوران نقاهت میتواند اثرات مثبتی بر سلامت شما داشته باشد.
- هر علائمی را جدی بگیرید: شما باید علائمی مثل تنگی نفس، درد قفسه سینه، سردرد و… را به پزشک متخصص گزارش دهید تا در صورت نیاز به مراکز درمانی مراجعه کنید.
- آزمایش خون: در مواقعی که پزشک ریسک بروز آمبولی را تصور کرده باشد، برای اطمینان آزمان خون تجویز میکند. در این آزمایش میتوان ریسک ایجاد لخته خون را بررسی کرد و اقدامات جانبی را انجام داد.
- تزریق رقیق کننده: یکی از کارهایی که برای پیشگیری از بروز آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی انجام میشود، تزریق رقیق کننده است. این کار باید طبق نظر پزشک و مطابق با تجویز او انجام شود.
- استفاده از جوراب مخصوص: برای چند ساعت بی حرکتی که پس از عمل ابدومینوپلاستی تجربه میکنید، باید جوراب واریس تهیه کنید یا به وسیله بانداژ محکم هر دو پا را از ناحیه کف پا تا بالای زانو ببندید. این کار توسط برستار و پزشک انجام میشود.
- ماساژ: معمولا پس از عمل به صورت مکرر هر یک ساعت یک بار بانداز پا باز میشود، پاها ماساژ داده میشود و مجدد بانداژ یا جوراب واریس استفاده میشود تا ریسک آمبولی به حداقل برسد.
روش های پیشگیری از آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی
پیشگیری از آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی اهمیت زیادی دارد. برای این اقدام باید نکاتی را بدانید که به شما کمک میکند تا ریسک آن را کاهش دهید.
- تحرک بعد از عمل اهمیت زیادی دارد. حتی اگر استراحت بیشتری برای بهبودی نیاز داشته باشید، باید از تحرک آرام و مداوم برخوردار باشید. این اقدام کمک میکند تا رگهای خونی شما باز بمانند و احتمال بروز لخته خون کمتر شود.
- جوراب واریس یا بانداژ میتواند تا حد زیادی به کاهش ریسک آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی کمک کند. با استفاده از این وسیلهها میتوانید هوشمندانه شرایط را کنترل کنیدو
- مصرف آب زیاد برای حفظ هیدراته بودن بدن و جلوگیری از ایجاد لخته خون بسیار مهم است. شما باید روزانه مقادیر زیادی آب مصرف کنید. این کار ضمن بهبود شرایط بدنی، موجب میشود تا روتینی برای بلند شدن از روی تخت و رفتن به سرویس بهداشتی داشته باشید. این کار تحرک نسبی را رقم میزند.
- تزریقات ضد لخته یا همان آمپول هایی که برای رقیق کردن خون استفاده میشود، تاثر زیادی در به حداقل رساندن ریسک آمبولی ابدومینوپلاستی دارد. در برخی موارد، پزشک ممکن است پیشنهاد دهد که پس از عمل جراحی، از داروهای رقیق کننده خون در زمان محدود استفاده کنید.
- تحرک را جدی بگیرید. پس از عمل جراحی، ممکن است برخی از فعالیتها محدود شود. این موقعیت میتواند به لخته خون منجر شود. بنابراین، اجازه دهید برای انجام فعالیتهای روزمره، به تدریج به توانایی قبلی خود بازگردید.
سوالات متداول
چند روز بعد از ابدو میتوان صاف راه رفت؟
تا زمانی که توسط پزشک متخصص بعد از ویزیت به شما اجازه داده شود، باید به صورت خم راه بروید تا بخیه ها دچار کشیدگی و دفرمگی نشوند.
مراقبت های بعد از عمل ابدومینوپلاستی چگونه است؟
در مقاله ….. به صورت کامل در خصوص مراقبت هاز بعد از عمل ابدومینوپلاستی توضیح داده ایم.
علت سفت شدن شکم بعد از عمل ابدو چیست؟
در بعضی موارد تاثیر داروی بیهوشی بر روی گوارش به شکلی است که دچار یبوست یا همان سفت شدن شکم میشوید! پزشک در این مواقع با تجویز شربت انجیر و ملینهای مجاز میتواند این شرایط را بهبود بخشد.
ریسک مرگ بر اثر ابدومینوپلاستی چقدر است؟
با تکنیکها و روش های اصولی که این روزها برای کنترل پیش از جراحی و بعد از آن وجود دارد، این احتمال در صورتی که با پزشک متخصص و باتجربهای ابدومینوپلاستی را انجام دهید، نزدیک به صفر است.
نزدیکی بعد از ابدومینوپلاستی چگونه است؟
حداقل به مدت 3 هفته تا زمان بهبودی کامل زخمها که در بعضی افراد زمان بیشتری طول خواهد کشید، از انجام نزدیکی پرهیز کنید. در صورت کسب اجازه توسط پزشک میتوانید با نهایت احتیاط این اقدام را انجام دهید.
ریسک آمبولی
بدون دیدگاه