فاصله گرفتن عضلات شکمی (5 راه درمان دیاستاز شکم)

دیاستاز شکم

دیاستاز شکم


استفاده از تکنیک‌های مختلف در تناسب اندام و ایجاد جذابیت و افزایش کیفیت زندگی، بسیار رایج است. شما می‌توانید به راحتی از طریق ابدومینوپلاستی و درمان فاصله گرفتن عضلات شکمی، به ظاهری مناسب و جذاب دست پیدا کنید. زیبایی اندام وابسته به جذابیت اجزا مختلف آن است. زمانی که دیاستاز شکم درمان شود، فرم ظاهری شکم بسیار صاف و مطلوب به نظر می‌رسد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا حتما برای بهبود ظاهر اندام و کیفیت زندگی، در خصوص این عمل جراحی اطلاعات کسب کنید.

فاصله گرفتن عضلات شکمی و نحوه درمان دیاستاز شکم موضوع مهمی است که کسب اطلاعات در خصوص آن به شما کمک می‌کند تا خوش اندام شوید.

دیاستاز شکم چیست؟

دیاستاز رکتوس یا رکتوس ابدومینوس به فاصله دار شدن عضلات راست شکمی گفته می‌شود. این عضلات معمولا در زمان بارداری دچار پارگی می‌شود. وقتی جنین به مرور بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود و فشار زیادی از درون به عضلات شکمی وارد می‌شود. به همین دلیل دیاستاز شکم از بدیهی‌ترین اتفاقاتی است که در زمان بارداری رخ می‌دهد. برای بهبود شرایط معمولا پزشک متخصص توصیه می‌کند تا از طریق عمل ابدومینوپلاستی، فیزیوتراپی و تقویت عضلات شکم، مشکل دیاستاز یا فاصله گرفتن عضلات شکمی درمان شود. بهتر است بدانید که فاصله گرفتن عضلات شکمی یا عضلات سیکس پک، به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد.

دیاستاز شکمی
دیاستاز شکمی

دلایل دیاستاز شکم چیست؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که مشکل دیاستاز شکم تنها برای خانم‌هایی با سابقه بارداری رخ می‌دهد. اما بهتر است بدانید که فاصله گرفتن عضلات شکمی با دلایل مختلفی رخ می‌دهد. بسیاری از آقایان و خانم‌هایی که در باشگاه تمرین می‌کنند، در معرض این مشکل قرار دارند. انجام حرکات ورزشی اشتباه، بلند کردن وزنه های نامناسب و سنگین همگی از علل رایج در بروز دیاستازیس رکتوس است.

جالب است بدانید که مشکلات ژنتیکی، فشار زیاد ناشی از یبوست و ضربه یا آسیب شکمی، همگی از جمله مواردی است که موجب بروز این مشکل می‌شود. به همین دلیل لازم است تا حتما نسبت به بررسی این موضوع با جدیت عمل کنید و همه چیز را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.حتی در بعضی موارد کودکان نیز به این مشکل مبتلا هستند و باید برای درمان آن به شکلی هوشمندانه پیگیری انجام داد.

علائم دیاستاز شکم چیست؟

آگاهی از علائم دیاستازیس رکتی یا همان دیاستاز شکم، به شما کمک می‌کند تا آگاهانه برخورد کنید و برای بهبود زیبایی و سلامت بدن تلاش کنید. دیاستاز شکم مشکلی است که می‌تواند فرم بدن شما را تغییر دهد و آگاهی از آن بسیار ضروری است. معمولا فاصله گرفتن عضلات شکمی می‌تواند موجب بروز درد و ناراحتی در زمان سرفه، عطسه، بلند کردن جسم از زمین، ورزش، غلتیدن بر روی تخت خواب و موارد این‌چنینی احساس شود. اگر چنین شرایطی دارید، لازم است تا به پزشک متخصص مراجعه کنید و شرایط ماهیچه‌های ناحیه شکمی را بررسی نمایید. معمولا احساس کمر درد، پیچیدن درد در ناحیه لگن و جلو آمدن شکم از جمله رایج‌ترین اتفاقاتی است که بروز می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: آمادگی قبل از جراحی ابدومینوپلاستی و 10 نکته که قبل از ابدومینوپلاستی باید بدانید

نحوه تشخیص فاصله گرفتن عضلات شکمی

زمانی که با مشاهده علائم بالا دچار مشکل می‌شوید، قطعا نیاز به بررسی دقیق‌تر و تشخیص خواهید داشت. در چنین شرایطی لازم است تا نسبت به یافتن پزشک متخصص و باتجربه اقدام کنید. پزشک بلافاصله با لمس ناحیه شکم و درخواست از شما برای انقباض عضلات، متوجه دیاستاز شکم خواهد شد. در این شرایط برای بررسی میزان فاصله گرفتن عضلات شکمی، پزشک لمس جدی‌تری در ناحیه شکم انجام می‌دهد تا حدود این فاصله ارزیابی شود.

مرحله بعدی، سی تی اسکن و سونوگرافی است. پزشک متخصص برای بررسی دقیق‌تر از ابزارهای تشخیصی کمک می‌گیرد تا همه چیز به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. با مشاهده تصویربرداری‌ها می‌توان به راحتی تشخیص دیاستاز شکم یا دیاستازیس رکتی داد.

دیاستاز
دیاستاز

درمان خانگی دیاستازیس رکتوس

درمان دیاستاز شکم برای افرادی که با این مشکل مواجه هستند بسیار اهمیت دارد. چرا که عدم پیگیری‌های درمانی می‌تواند منجر به بروز مشکلات مختلفی شود. این افراد حتی با وجود کاهش وزن و تناسب اندام، باز هم شکم برجسته‌ای دارند که ناشی از همان مشکل دیاستاز شکم است. پس اگر شما نیز درگیر چنین مواردی هستید، تلاش کنید تا از طریق روشی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، درمان خانگی را امتحان کنید.

  • از شکم بند مخصوص استفاده کنید: یکی از روش‌های پیشگیری و بهبود دیاستازیس رکتوس، استفاده از شکم بند مناسب است. حتی خانم‌های باردار نیز، به کمک این شکم بندها می‌توانند ریسک بروز آسیب عضلانی در ناحیه شکم را کاهش دهند.
  • عضلات شکم را ماساژ دهید: ماساژ عضلات شکم و نزدیک کردن آن ها به یکدیگر موجب می‌شود تا میزان دیستازیس رکتوس کاهش پیدا کند. هرچند این کار باید طبق توصیه پزشک متخصص انجام شود و اعمال هرگونه فشار بدون درک صحیح از آناتومی بدن پیشنهاد نمی‌شود.
  • اسکوات با دیوار را امتحان کنید: با کمک اسکوات با دیوار می‌توانید ماهیچه های چهارگانه را تقویت کنید و به بهترین شکل ممکن نسبت به درمان دیاستاز شکم اقدام کنید.
  • فیزیوتراپی شکم را امتحان کنید: استفاده از تکنیک‌ تحریک الکتریکی عصبی عضلانی (NMES) توسط فیزیوتراپیست یکی از بهترین اقداماتی است که می‌تواند درمان دیاستازیس رکتوس باشد. فاصله گرفتن عضلات شکمی با کمک پالس‌های مناسب و تقویت عضلات می‌تواند به کم‌ترین میزان خود برسد. هرچند کاهش و بهبود دیاستاز شکم تنها زمانی ممکن است که فیزیوتراپیست شما شاهد علائم بهبودی باشد.
  • کرانچ شکم در خانه: تمرین ورزشی کرانچ کمک می‌کند تا عضلات شکم به یکدیگر نزدیک شده و تقویت شوند. به این ترتیب می‌توان امیدوار بود که دیاستاز شکم به مرور بهبود یابد. در این ورزش باید بر روی سطح مناسبی مثل مت ورزشی دراز بکشید. زانوها را خم کنید، دست ها را به شکل ضردبدری بر روی شانه‌ها قرار دهید و تلاش کنید تا سر، و شانه ها تا اواسط پشت را از زمین بلند کنید. این کار کمک می‌کند تا عضلات شکم شما بهبود یابد.

درمان جراحی دیاستاز شکم یا فاصله گرفتن عضلات شکمی

برای درمان دیاستاز شکم باید هوشمندانه اقدام کنید. اگر طبق توصیه پزشک متخصص انجام ورزش های خانگی و اقداماتی مثل فیزیوتراپی می‌تواند برای درمان شما مطلوب باشد، کافی است از آن استفاده کنید. اما هرگونه اقدامی که منجر به بروز آسیب شود، قطعا تصویه نمی‌شود. پزشک متخصص با انجام عمل جراحی ابدومینوپلاستی می‌تواند به بهترین شکل ممکن فرم شکمی شما را اصلاح کند.

یادتان باشد زمانی به شکم تخت دست پیدا می‌کنید که جراحان برتر زیبایی اقدام به تقویت و اصلاح عضلات شکم کرده و تخلیه چربی از پوست به بهترین شکل ممکن انجام شود. اگر به هر دلیل دچار چربی احشایی باشید، باز هم فرم شکم شما تخت نخواهد شد، چرا که چربی موجود در بافت درون شکم تحت هیچ عمل جراحی ازبین نمی‌رود و تنها از طریق رژیم غذایی مناسب و تمرینات ورزشی می‌ توان چربی این ناحیه را ازبین برد.

پیشنهاد مطالعه: چربی احشایی و 5 مشکل که در عمل لاغری شکم ایجاد می‌کند!

دیاستاز
دیاستاز

چگونه از دیاستاز شکم پیشگیری کنید؟

پیشگیری همیشه نسبت به درمان اولویت دارد. شما باید روش های پیشگیری را بدانید و حتما از بروز دیاستاز شکم پیشگیری کنید. اکثر خانم‌ها در دوران بارداری به شدت آسیب پذیر هستند. به همین دلیل باید از ساپورت‌های مناسب برای دوره بارداری استفاده کنند. از سوی دیگر مراقبت‌هایی مثل ساپورت شکم با دست در زمان خواب و حرکت به پهلو همگی موجب می‌شود تا از عضلات‌تان مراقبت کنید.

استفاده از شکم بندهای مناسب در باشگاه نیز، ریسک بروز فاصله گرفتن عضلات شکمی را کاهش می‌دهد، اما یادتان باشد که هر گونه ورزش غیراصولی می‌تواند منجر به این مشکل شود. نکته مهم در مراقبت و پیشگیری از بروز فاصله گرفتن عضلات شکمی، انجام روزش منظم با رژیم غذایی مناسب است. رژیم غذایی مناسب از تجمع چربی در شکم پیشگیری می‌کند و به شما اجازه می‌دهد تا سلامت خودتان و اندام‌تان را حفظ کنید. به این ترتیب خیلی راحت زیبایی اندام‌تان حفظ می‌شود و شانس زیادی دارید تا بدون هرگونه مشکل، اندام مطلوبی برای خودتان بسازید.

سوالات متداول از دکتر وحید قائد امینی
سوالات متداول از دکتر وحید قائد امینی

سوالات متداول

آیا فاصله گرفتن عضلات شکمی با فیزیوتراپی درمان قطعی می‌شود؟

در بعضی افراد با کمک فیزیوتراپی و تکرار دفعات آن برای 6 هفته می‌توان علائم بهبودی را مشاهده کرد. اما هیچ قطعیتی وجود ندارد و همه چیز بستگی به نظر پزشک خواهد داشت.

آیا دیاستاز شکم موجب کمردرد می‌شود؟

بله، زمانی که عضلات شکم تقویت نشده باشند و دیاستازیس رکتوس رخ دهد، شاهد دردهای شکمی، لگنی و ناحیه کمر خواهید بود.

آیا بعد از بارداری همه دچار دیاستاز شکم می‌شوند؟

فاصله گرفتن عضلات شکمی در دوران بارداری برای بسیاری از افراد رخ می‌دهد. اما به دلیل آمادگی بدن و شرایط دخیل در آن، پس از به دنیا آمدن نوزاد شاهد بهبود ظاهر شکم خواهید بود. اما در افرادی که عضلات ورزیده‌ای ندارند، از ساپورت مناسب استفاده نکرده‌اند یا دچار مشکلات مختلف ضعف در عضلات مرکزی هستند، بعد از بارداری معمولا شاهد فاصله گرفتن عضلات شکمی هستیم.

آیا ابدومینوپلاستی و درمان دیاستاز شکم درمانی قطعی است؟

بله با کمک ابدومینوپلاستی می‌ توان خیلی راحت مشکلات شکمی را درمان کرد. اما ماندگاری این درمان وابسته به مراقبت هایی است که پس از عمل خواهید داشت. هرگونه فشار مجدد بدون توجه به شرایط مراقبتی می‌ تواند موجب بروز دیاستاز شکم شود. پس سعی کنید نسبت به مراقبت های بعد از عمل ابدومینوپلاستی هوشمندانه عمل کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *