علت درد سینه | چرا دچار درد پستان می‌شویم؟ 5 نکته مهم

علت درد سینه چرا دچار درد پستان می‌شویم؟

علت درد سینه چرا دچار درد پستان می‌شویم؟


ماستالژی یا درد پستان یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که خانم‌ها در طول زندگی تجربه می‌کنند. درد سینه به شدت می‌تواند کلافه کننده باشد. اما جالب است بدانید که همیشه دردهای سینه نیاز به نگرانی و پیگیری‌های خاص ندارند! شما می‌توانید با افزایش آگاهی نگرانی‌های خودتان را کنترل کرده به راحتی برای پذیرش روند درمان دست به کار شوید. درد پستان نگرانی بسیاری از خانم‌ها است، به همین دلیل لازم است در خصوص آن اطلاعات به‌روز و جامعی ارائه کنیم.

اگر شما نیز علاقه‌مند هستید که در مورد ماستالژی یا درد پستان بیشتر بدانید، همراه ما باشید.

درد پستان چگونه است؟

درد پستان، که به ماستالژیا شناخته می شود، گاهی در یک پستان و گاهی در هر دو پستان احساس می‌شود. این درد دلایل مختلفی دارد و گاهی نیز بدون دلیل به شکل دردهای سرگردان می‌تواند فرد را دچار کلافگی کند.  این دردها گاهی به صورت دوره‌ای و گاهی به صورت غیر دوره‌ای ایجاد می‌شوند و معمولا فرد را دچار کلافگی و نگرانی شدید می‌کنند. به همین دلیل باید بدانید علت و منشا چیست. رایج‌ترین مشکلی که این دردها را ایجاد می‌کند، دردهای پیش از قاعدگی است. معمولا تغییرات هورمونی خانم‌ها پیش از پریود که به PMS شناخته می‌شود، موجب بروز درد در ناحیه سینه می‌شود.

این شرایط پستان‌ها را دردناک کرده و هرگونه فشار بر روی آن‌ها را کلافه کننده‌تر خواهد کرد. به این ترتیب دردهای دوره‌ای هر ماه تکرار می‌شوند.  این دردها جای نگرانی خاصی ندارند و تنها باید با چکاپ دوره‌ای توسط خودتان از وجود هرگونه توده دردناک مطمئن شوید.

دلایل دیگری موجب بروز درد پستان می‌شوند که شامل تغییرات هورمونی در دوران بارداری یا نزدیک شدن به یائسگی بروز می کند. مصرف برخی داروها یا داشتن برخی شرایط پزشکی خاص مثل بیماری‌های قلبی یا عروقی موجب می‌شود تا احساس درد پستان در شما بیشتر شود. برای تشخیص دقیق علت درد، پزشک متخصص با استفاده از تست‌های مشخص می‌تواند تشخیص دقیقی را ارائه کند. معاینه فیزیکی، ماموگرافی، سونوگرافی یا آزمایش‌های خون می‌توانند برای تشخیص دقیق استفاده شوند. درمان درد پستان بسته به علت آن می‌تواند شامل تغییر در سبک زندگی، مصرف مسکن‌ها یا درمان‌های هورمونی باشد. مهم است که در صورت تجربه درد شدید یا طولانی مدت پستان به پزشک مراجعه کنید.

انواع درد سینه را بشناسید
انواع درد سینه را بشناسید

انواع درد سینه را بشناسید

درد سینه به طور کلی به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود. شناخت انواع درد سینه موجب می‌شود تا بتوانید با خیال آسوده چگونگی ایجاد درد را بشناسید و آگاهانه برای درمان اقدام کنید.

1. درد دوره‌ای پستان (Cyclic Pain)

یکی از رایج‌ترین دردهای پستان، مربوط به دردهای دوره‌ای آن است. این نوع درد معمولاً به چرخه قاعدگی مرتبط است و عوامل هورمونی باعث بروز آن می‌شوند. این دردها معمولا در هر دو پستان احساس می‌شوند و کلافگی خاص خودشان را دارند. درد در ناحیه نوک پستان، اطراف آن و تیر کشیدن‌های مکرر از نشانه‌های رایج این مشکل است. تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی، موجب می‌شود تا افزایش استروژن و پروژسترون را تجربه کنید. این دردها با منشا همین هورمون‌ها ایجاد می‌شوند و حتی در دوران پیش از یائسگی و تغییرات ابتدای بارداری همین شرایط و دردها احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: 0 تا 100 پروتز سینه و نکات مهمی که باید بدانید

2. درد غیر دوره‌ای پستان (Non-Cyclic Pain)

درد غیر دوره‌ای پستان یکی از انواع دردی است که به صورت خاص و آنی احساس می‌شود. این دردها ارتباطی به دوره پریود یا موراد این‌چنینی ندارد. معمولا این دردها در یک پستان یا هر دو پستان احساس می‌شود.عوامل متعددی می‌توانند باعث درد غیر دوره‌ای سینه شوند. وجود انواع کیست‌، عفونت‌، ضربه‌، مشکلات عضلانی اسکلتی و مصرف برخی داروها می‌تواند موجب بروز این مشکل شود. گاهی نیز توده‌های خاص باعث درد در ناحیه سینه می‌شود. در هر حال لازم است تا پزشک متخصص شرایط فرد را بررسی کرده و براساس نتایج به دست آمده برای درمان اقدام کنید. گاهی درد پروتز سینه نیز میتواند به صورت غیردوره ای کلافه کننده باشد.

چرا دچار درد پستان میشویم؟
چرا دچار درد پستان میشویم؟

چرا دچار درد پستان میشویم؟

درد پستان می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. کشف علت درد سنه اهمیت بالایی دارد. این امر باعث کاهش درد و نگرانی می‌شود.

1. تغییرات هورمونی علت ایجاد درد پستان

تغییرات سطح هورمون‌ها اصلی‌ترین و رایج‌ترین دلیلی است که خانم‌ها در پی آن دچار درد پستان می‌شوند. تشرح نامتعادل استروژن و پروژسترون در طول چرخه قاعدگی می‌تواند باعث تورم و حساسیت درد سینه شود. گاهی نیز افزایش هورمون‌های بارداری مانند استروژن و پروژسترون می‌تواند باعث درد شدید در پستان‌ها شود. تغییرات هورمونی در دوران یائسگی نیز ممکن است ناراحتی و درد پستان را تشدید کند.

2. ایجاد درد پستان با مصرف داروها

برخی از داروها موجب بروز درد سینه می‌شوند. قرص‌های ضدبارداری حاوی هورمون‌های هستند که می‌توانند در ایجاد حساسیت سینه به شدت قوی عمل کنند. درمان‌های هورمونی که برای علائم یائسگی تجویز می‌شوند، به شدت موجب بروز درد و ناراحتی در نوک سینه می‌شوند.

3. درد سینه به دلیل عوامل ساختاری در بافت سینه

کیست‌ها، که حفره‌های پر از مایع در پستان هستند، به دلایل مختلفی تشکیل می‌شوند. این کیست‌ها می‌توانند باعث درد و حساسیت در سینه شوند. گاهی نیز وجود کیست در زیر انگشت احساس می‌شود.وجود بافت‌های فیبروکیستیک در پستان موجب می‌شود تا احساس درد زیادی در سینه بروز کند. این وضعیت شامل تغییرات غیرسرطانی در بافت پستان است که ممکن است باعث تورم و درد در ناحیه پستان شود. گاهی ضربه به پستان می‌تواند باعث درد و ناراحتی در این ناحیه شود.

بیشتر بخوانید: ماموگرافی سینه و 1 معجزه تشخیص و درمان سرطان

4. درد پستان بر اثر عفونت‌ و التهابات

یکی از دلایل درد و ناراحتی در سینه، بروز عفونت بافت پستان است. معمولا رد دوران شیردهی این دردها شدیدتر برزو می‌کند. درد پستان به دلیل عفونت و التهابات ناشی از غدد شیردهی می‌تواند به شدت کلافه کننده باشد.

5. درد سینه به دلیل سبک زندگی

 استرس و اضطراب می‌توانند باعث تنش عضلانی و درد پستان شوند. حالات روحی گاهی موجب بروز دردهای سرگردان در سینه می‌شوند. این دردها حتی گاهی مختص یک سینه هستند. در بعضی موارد لباس زیر تنگ یا نامناسب می‌تواند باعث فشار و درد در پستان‌ها شود. خوابیدن با لباس زیر تنگ و دارای جک یا فنر موجب می‌شود تا درد پستان را تجربه کنید.

بعد از احساس درد پستان چه کار کنیم؟
بعد از احساس درد پستان چه کار کنیم؟

بعد از احساس درد پستان چه کار کنیم؟

احتمالا برای شما هم اهمیت دارد که بدانید پس از احساس درد پستان باید دست به چه کاری بزنید! در واقع شما باید وضعیت درد را یادداشت کنید. تعداد دفعات تکرار درد اهمیت بالایی دارد. توجه کنید که درد کی و چگونه رخ می‌دهد. اگر درد دوره‌ای است و با چرخه قاعدگی همخوانی دارد، ممکن است به تغییرات هورمونی مرتبط باشد. اگر درد ناشی از حالات روحی خاصی باشد، می‌توانید این موضوع را به دقت بررسی کنید. از سوی دیگر، شما باید به طور مرتب پستان‌های خود را معاینه کنید و به دنبال توده‌ها، تغییرات پوست، یا ترشحات غیرعادی از نوک پستان باشید. پس از هرگونه نشانه، حتما تشخیص پزشک را اولویت قرار دهید.

تلاش کنید در صورت تجربه درد شدید و طولانی مدت، یا درد همراه با علائم دیگر، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک ممکن است با معاینه فیزیکی و آزمایش‌هایی مانند ماموگرافی یا سونوگرافی، تشخیص دقیق‌تری را ارائه کند. گاهی آزمایش و نمونه برداری می‌تواند به خوبی نتایج دقیقی را ارائه کند.

شما می‌توانید با مصرف داروهای مسکن که توسط پزشک تجویز می‌شود، میزان درد را کاهش دهید. استفاده از لباس زیر مناسب بدون هرگونه فشار، یک گام مثبت در این مسیر است. استفاده از کمپرس سرد و گرم نیز ایده خوبی برای کاهش درد است. گاهی ترک سیگار، تغییر سبک زندگی و بهبود مصرف خوراکی‌های تازه و سبزیجات در کنار کاهش مصرف کافئین همگی موجب می‌شود تا بتوانید بازگشت درد را کاهش دهید.

ماستالژی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *