افزایش وزن، کاهش وزن، افتادگی ژنتیکی سینه، عدم تقارن، کوچک بودن بیش از اندازه سینه ها و افزایش سن از جمله دلایلی است که موجب ازدست رفتن فرم سینه، افتادگی و دفرمگی آن میشود. در این شرایط استفاده از پروتز سینه بهترین گزینه است. با کمک پروتزهای سیلیکونی میتوانید فرم مطلوب سینه را حفظ کنید و ظاهر زیبای آن را بسیار سفتتر و مطلوبتر مشاهده کنید. اما دغدغه ترمیم پروتز سینه یکی از دلایلی است که افراد به دلیل نا آگاهی سردرگم میشوند. اطلاع از چگونگی ترمیم پروتز سینه و علل بروز آن به شما کمک میکند تا تصمیم آگاهانهای بگیرید.
در این مقاله دکتر وحید قائد امینی با سالها تجربه انجام عمل پروتز سینه، ماموپلاستی و ترمیم پروتز سینه، جزییاتی را مطرح میکنند که پاسخ بسیاری از سوالات ذهنی شما است.
پس تا پایان همراه ما باشید.
پروتز سینه چیست؟
ابتدا بهتر است آشنایی کافی با پروتز سینه پیدا کنید. پروتز سینه یا ایمپلنت سینه، جسمی است ساخته شده با استفاده از آب نمک یا سیلیکون که استفاده از آن در بدن بلامانع است. ایمپلنت سینه در سایزهای مختلف و فرمهای متفاوتی ساخته میشود. شما میتوانید با استفاده از یک برش کوچک در زیر سینه، پروتز را داخل سینه قرار داده و زیبایی آن را مشاهده کنید.
پروتز سینه میتواند فرم سینه را بازسازی کند و ظاهر آن را بیش از پیش جذاب نشان دهد. به همین دلیل استفاده از پروتز برای بسیاری از افراد جذاب بوده و گزینه ابتدایی در زیبایی اندام است. این پروتزها در ناحیه روی عضله و زیر عضله سینه قرار میگیرند تا فرم مطلوبی در این ناحیه ایجاد کنند. پزشک متخصص براساس نیازسنجی زیباجوی عزیز اطلاعاتی ارائه میکند تا تفاوت پروتز سینه زیر و روی عضله تعیین شود.
افراد کاندید عمل ترمیم پروتز سینه
معمولا انجام عمل ترمیم پروتز سینه به افرادی توصیه میشود که دارای شرایط خاصی باشند. صرفهنظر از جزییاتی که در ادامه به آن اشاره کردهایم، افراد کاندید عمل ترمیم پروتز سینه باید شرایط کلی داشته باشند که امکان انجام این عمل برایشان فراهم باشد. این اطلاعات مطابق با تحقیقات انجام شده توسط انجمن جراحی پلاستیک آمریکا ارائه میگردد.
- وزن ثابت و عدم کاهش وزن یا افزایش وزن زیاد
- عدم مصرف سیگار، دخانیات و الکل
- عدم بارداری و شیردهی
- نارضایتی از ظاهر پروتز سینه یا دستور پزشک برای انجام عمل ترمیمی
- افرادی که تصمیم به خارج کردن پروتز سینه برای همیشه دارند
- افرادی که مایل به تغییر فرم سینه با سایز و فرم جدید پروتز هستند
آیا همه پروتزها نیاز به ترمیم دارند؟
بسیاری از افراد دغدغه بالایی در خصوص نیاز به ترمیم پروتز سینه دارند. متاسفانه بسیاری از پزشکان بدون آگاه سازی زیباجو، دست به انجام عمل پروتز سینه میزنند. اما باید بدانید که این جراحی به شدت نیازمند آگاهی اولیه است. چرا که فرد زیباجو باید مطلع باشد که نیاز به ترمیم پروتز سینه برای همه افراد وجود دارد، چرا که عمر پروتز سینه محدود است و هرکدام متناسب با برند و اطلاعات منتشر شده از شرکت سازنده، بین 10 الی 25 سال طول عمر دارند.
به همین دلیل پس از گذشت این زمان باید حتما پروتزها جابهجا شوند و پروتز جدید در محل قبلی سینه قرار گیرد. پس حتی اگر هیچ کدام از مواردی که در ادامه به عنوان علت ترمیم پروتز سینه به آن اشاره میکنیم رخ ندهد، با گذشت حداکثر مدت طول عمر پروتز، شما ناچار به تعویض پروتز سینه خواهید بود.
چرا نیاز به ترمیم پروتز سینه وجود دارد؟
دلایل مختلفی وجود دارد که نیاز به ترمیم پروتز سینه را ایجاد میکند. اصلیترین علل بروز مشکل در ایمپلنت سینه، جابهجایی، اتمام طول عمر پروتز، کپسوله شدن سینه، جابهجایی پروتز و موارد اینچنینی است که در ادامه به شرح دقیق هر کدام می پردازیم.
1-جابهجایی پروتز سینه
یکی از اصلیترین دلایل نیاز به ترمیم پروتز سینه، جابهجایی آن است. زمانی که پروتز سینه از طریق برش محدود در زیر سینه وارد بافت میشود، جاگیری آن توسط پزشک متخصص مشخص میگردد. پس از بخیه محل برش و مراقبتهای بعد از عمل پروتز سینه، پروتز در محل خود ماندگار میشود و فرم سینه به شکلی جذاب و زیبا نشان داده خواهد شد. اما در برخی موارد پروتز دچار چرخش و جابهجایی میشود.
به این ترتیب که فرم نوک سینه نیز تغییر میکند و ساختار متقارن سینه از بین میرود. این لغزش پروتز، توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار میگیرد و با استفاده از سونوگرافی، تصویربرداری و اقدامات اینچنینی، شرایط آن بررسی میشود. اقدام بعدی انجام عمل ترمیم پروتز سینه است. پزشک متخصص تلاش میکند تا پروتز در محل مورد نظر قرار گرفته و فیکس شود تا هیچ مشکل دیگری بروز نکند. علت لغزش پروتز در ناحیه سینه چندان مشخص نیست و همه چیز به آناتومی بدن، واکنش بدن، شل بودن بافت پوست و موارد اینچنینی دارد.
پیشنهاد مطالعه: واقعیت های تزریق چربی به سینه با مزایا و معایب آن
2-اتمام طول عمر پروتز سینه
به عنوان یکی از دلایل ترمیم پروتز سینه میتوان به پایان طول عمر پروتز اشاره کرد. هر پروتز سینه توسط یک شرکت خاص پزشکی تولید و عرضه میشود. نوع تکنولوژی به کار رفته در ساخت پروتزها، معمولا موجب تغییر زمان طول عمر پروتز میشود. ترمیم پروتز سینه زمانی نیاز است که عمر پروتز به اتمام رسیده باشد. گاهی نیز، پروتز سینه در طی چکاپهای مختلف، پارگی و تغییر فرم را نشان میدهد که در این شرایط حتی اگر به زمان پایانی اکسپایر پروتز نرسیده باشید نیز عمل ترمیم پروتز سینه انجام میشود.
3-پارگی پروتز سینه
از دلایل ترمیم پروتز سینه میتوان به پارگی پروتز اشاره کرد. در روییترین لایه پروتزها پوسته ای مقاوم قرار گرفته است که با پارگی آن، دفرم شدن پروتز سینه سیلیکونی و تخلیه پروتز سینه سالین رخ میدهد. پارگی پروتز و نشت آن معمولا زمانی رخ میدهد که فرد به دلایلی مثل فشار، ضربه، ابزار جراحی، پروتز بی کیفیت یا موارد اینچنینی شاهد تغییر فرم سینه باشد. پزشک در چنین شرایطی از طریق تصویربرداریهای مجاز اقدام به بررسی میکند و در صورت تشخیص بروز پارگی پروتز اقدام به خارج نمودن پروتز یا جایگزینی آن با پروتز جدید میکند.
4-تغییر شکل آناتومی بدن
بدن انسان مثل هر جاندار دیگری در گذر زمان تغییراتی میکند. زمانی که عمل پروتز سینه انجام میدهید، پزشک متخصص باتوجه به فرم بدن و ویژگیهای ساختاری آن اقدام به تجویز حجم و فرم مناسبترین پروتز سینه میکند. اما با گذشت زمان، شل شدن عضلات، کاهش کلاژن سازی پوست و شل شدن سینه موجب میشود تا پروتز دچار لغزش و دفرمگی شود. در این شرایط احتمالا عدم تقارن یا فرم نامطلوب موجب میشود تا برای ترمیم پروتز سینه اقدام کنید.
پیشنهاد مطالعه: صغر تا صد پروتز سینه و نکات مهم آن
5-انقباض کپسولی
به عنوان یکی از دلایل ترمیم پروتز سینه میتوان به انقباض کپسولی اشاره کرد. انقباض کپسولی بر اثر برش ایجاد شده در سطح پوست و بافت داخلی سینه ایجاد میشود. چرا که بدن تلاش میکند تا پروسه ترمیم را آغاز کند و پروتز سینه را بپذیرد. در این شرایط بافت کپسولی تا اندازهای رشد میکند و به نگهداری یا فیکس شدن پروتز کمک مینماید. اما رشد کپسول انقباضی گاهی به همین ترتیب پیش میرود و پروتز را تحت فشار میگذارد. این موضوع دردهای سنگینی در سینه ایجاد میکند. به همین دلیل پزشک متخصص ناچار به خارج کردن پروتز سینه و انجام عمل ترمیمی میشود.
6-چین خوردگی سینه
اگر پزشک متخصص اطلاعات کافی برای انتخاب سایز مناسب پروتز سینه نداشته باشد، بعد از قرار دادن پروتز سینه، شاهد چین خوردگی سینه خواهید بود. یکی از رایج ترین دلایل ترمیم پروتز سینه، همین امر است. این مشکل معمولا با انجام عمل ترمیمی پروتز سینه رفع میگردد. اگر پزشک به خوبی سایز مناسب برای پروتز سینه را تشخیص دهد، معمولا این مشکل ره نمیدهد. اما با استفاده از پروتز سایز اشتباه، این مشکل رخ میدهد.
پیشنهاد مطالعه: انواع پروتز سینه را بشناسید
7-بروز عفونت در سینه
یکی از دلایل ترمیم پروتز سینه، بروز عفونت است. زمانی نیاز به ترمیم پروتز سینه پیدا میکنید که مشکلی در ناحیه سینه بروز کند. معمولا زمانی که پروتز سینه در این ناحیه قرارداده میشود، رعایت پروتکلهای بهداشتی در طول عمل از ضروریترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. اگر انجام این عمل در بیمارستان و اتاق عمل استریل انجام نشود، ریسک بروز عفونت افزایش پیدا میکند. به همین دلیل دکتر وحید قائد امینی تحت هیچ شرایطی مرکز جراحی و کلینیک را برای انجام چنین عملی انتخاب نمیکنند و تنها عمل در اتاق عمل استریل را مناسب میدانند. به شما نیز توصیه میکنیم در این زمینه دقت کافی داشته باشید.
8-بازگشت سرطان سینه
استفاده از پروتز سینه بعد از سرطان یکی از رایجترین اقداماتی است که پس از توصیه پزشک متخصص در این زمینه انجام میشود. بازسازی سینه بعد از سرطان ممکن نیست و کمک گرفتن از پروتز سینه تنها اقدامی است که میتوانید انجام دهید. دلایل ترمیم پروتز سینه، مربوط به عود یا تغییرات سلولی است. به همین دلیل پروتز سینه بسیار حساس است و تنها با تایید پزشک انجام خواهد شد. گاهی در چکاپهای دوره ای، پزشک به رشد مجدد سلولهای سرطانی مشکوک میشود و تشخیص به انجام عمل ترمیمی پروتز سینه میدهد. در این شرایط پروتز خارج می گردد تا بررسیها دقیقتری انجام شود. در صورت تایید مجدد پزشک متخصص میتوانید از پروتز سینه استفاده کنید.
9-نیاز به تغییر سایز پروتز
یکی دیگر از دلایل ترمیم پروتز سینه، نیاز به تغییر سایز است. گاهی افراد پس از مدتی علاقهمند به استفاده از پروتز با سایز بزرگتر میشوند. در این شرایط پزشک اقدام به انجام عمل ترمیمی پروتز میکند. در چنین شرایطی پزشک پروتز قبلی را خارج میکند و پروتز کوچکتر یا بزرگتر در سینه قرار میدهد. به همین دلیل میتوان گفت یکی از دلایل ترمیم پروتز سینه، نیاز به تغییر سایز پروتز است.
بدون دیدگاه