اگر شما هم به تازگی عمل جراحی انجام دادهاید و با چالش دوش گرفتن بعد از جراحی مواجه شدهاید، این مقاله بهترین راهنمای شما است. معمولا پس از هر عمل تهاجمی، افراد ذهنیتی نگران در خصوص نحوه دوش گرفتن بعد از جراحی دارند. این که بدانید چه زمانی باید دوش بگیری، چگونه دوش بگیرید؟ محدودیتتان در حمام کردن پس از جراحی چگونه است و نکات مهم بهداشتی برای یک حمام ایمن چیست، اهمیت زیادی دارد. شما میتوانید به راحتی با مطالعه جزییات بهروزی که در این مقاله ارائه میکنیم، با آرامش خاطر برای این کار اقدام کنید.
پس همراه ما باشید تا نکات مهم، ملاحظات و بهترین زمان حمام کردن بعد از جراحی را بررسی کنیم.
چرا باید زمان مناسب دوش گرفتن بعد از جراحی را بدانید؟
معمولا عمل جراحی با ایجاد زخم باز انجام میشود. اگر در خصوص نحوه دوش گرفتن اطلاعات درستی نداشته باشید و موجب آسیب به ناحیه زخم شوید، قطعا ریسک درد، عفونت و خونریزی برایتان افزایش مییابد. جلوگیری از عفونت و تسریع بهبودی مهمترین دلایلی است که ایجاب میکند تا در خصوص زمان مناسب دوش گرفتن بعد از جراحی بدانید. حساسیت ماجرا خصوصا در عملهای زیبایی، بیشتر است. مثلا در عمل ابدومینوپلاستی عدم توجه به زمان مناسب برای حمام کردن بعد از جراحی موجب میشود تا محل بخیه دچار عفونت شده یا کشیدگی نامطلوبی پیدا کند. تمام این موارد زیبایی نهایی را تحت تاثیر قرار میدهند.
چه زمانی میتوان بعد از جراحی حمام کرد؟
زمان مناسب حمام کردن بعد از جراحی معمولا وابسته به عوامل مختلفی است که پزشک درنظر میگیرد. به طور کلی شما باید در زمان ترخیص از مرکز درمانی، از پزشکتان سوال کنید که بهترین زمان دوش گرفتن پس از عمل کی باشد! اگر شرایط خاصی وجود نداشته باشد، پزشک برای جراحیهای کوچک یا سرپایی چیزی حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از جراحی را درنظر میگیرد وتوصیههایی در خصوص نحوه مراقبت از رخم ارائه خواهد کرد. در خصوص جراحیهای بزرگ یا عمیق شرایط کمی متفاوت است و حداقل ۷ تا ۱۰ روز زمان نیاز است تا زخم بهبود یافته و امکان استحمام فراهم شود.
نکات مهم هنگام حمام کردن بعد از جراحی
اگر برای شما هم سوال است که پس از عمل چگونه بهدرستی دوش بگیرید، لازم است این نکات را رعایت کنید و یک تجربه خوب برای خودتان بسازید.
- از آب ولرم استفاده کنید: استفاده از آب داغ به شدت ممنوع است! این کار ممکن است باعث افزایش خونریزی یا تحریک زخم شود و عواقب ناخوشایندی را ایجاد کند.
- به محل زخم فشار وارد نکنید: یادتان باشد که تحت هیچ شرایطی نباید به محل زخم فشار وارد کنید؛ پس لیف کشیدن در این ناحیه یا خم شدن و فشار وارد کردن به بدن ممنوع است!
- از صابونهای ملایم استفاده کنید: صابونهای ضد حساسیت و شویندههای اینچنینی ریست ایجاد حساسیت و آسیب را افزایش میدهند.
- حمام تمیز را انتخاب کنید: یادتان باشد که محل استحمام شما باید ضدعفونی شده و تمیز باشد تا ریسک ایجاد عفونت در محل زخم کاهش یابد.
- محل زخم را خشک نگه دارید: اگر پزشک اجازه نداده است که آب به زخم بخورد، باید حتما از پانسمانهای ضد آب استفاده کنید یا محل زخمتان را به وسیله پلاستیک بپوشانید.
حمام کردن بعد از جراحی ابدومینوپلاستی
معمولا مراجعه کنندگان کلینیک دکتر قائد امینی، کاندید عمل ابدومینوپلاستی شکم هستند. در این عمل نیز مثل هر جراحی دیگری لازم است تا مراقبتهای ویژهای رعایت شود. بخش مهمی از مراقبت های بعد از جراحی ابدومینوپلاستی مربوط به همین نکات است. زمان مناسب برای حمام کردن بعد از ابدومینوپلاستی توسط پزشک تعیین میشود و کاملا وابسته به شرایط زیباجو است. ابدومینوپلاستی یا جراحی زیبایی شکم به دو شکل ابدومینوپلاستی و مینی ابدومینوپلاستی انجام میشود که میزان حساسیت و مراقبت از هرکدام متفاوت است.
زمان مناسب برای حمام پس از مینی ابدو، بعد از کشیدن درن و بخیه تعیین میشود. اما این مدت زمان برای ابدومینوپلاستی معمولاً ۷ تا ۱۰ روز پس از جراحی است و باید تاییدیه پزشک را دریافت کنید. در بعضی مواقع نیز زمان مجاز برای حمام کردن کمتر از این مشخص میشود اما نظر پزشک همیشه اولویت دارد! یادتان باشد که حفاظت از محل بخیههای ابدومینوپلاستی ضروری است! به همین دلیل باید حتما از پانسمان ضد آب برای محافظت از بخیهها استفاده کنید. دوش گرفتن پس از ابدومینوپلاستی باید کوتاه و بدون فشار باشد! شما نمیتوانید طولانی مدت زیر آب دوش بمانید و باید با وجود یک صندلی مناسب و همراه دوش بگیرید.
پس از حمام لازم است تانسبت به خشک کردن زخم اقدام کنید. این کار به کمک یک حوله نرم و تمیز انجام میشود. هر گونه فشار به محل زخم ممنوع است. یادتان باشد که در صورت وجود سرگیجه بهتر است دوش گرفتن را به تاخیر اندازیم و از دستمال مرطوب برای تمیزی بدن استفاده کنید.
علائم هشدار دهنده پس از حمام کردن چیست؟
شما باید علائم نگران کننده پس از حمام کردن را بدانید. افزایش قرمزی یا التهاب در محل زخم یکی از علائم مهمی است که باید فورا به پزشک اطلاع دهید. بروز ترشحات غیرطبیعی یا بدبو نیز علامت هشدار دهنده محسوب میشود. اگر به هر دلیل شاهد خونریزی یا درد شدید در ناحیه زخم بودید، باز هم لازم است تا پزشک را مطلع کنید.
سوالات متداول در خصوص حمام کردن بعد از جراحی
چه زمانی میتوان از وان یا استخر استفاده کرد؟
استفاده از وان حمام یا استخر به دلیل فشار معکوس به بدن، ممنوع است. شما باید حداقل 1 الی 2 ماه پس از جراحی (متناسب با گستردگی و نوع جراحی) از ورود به وان حمام یا استخر خودداری کنید.
آیا پس از جراحی جکوزی ممنوع است؟
بله، به دلیل وجود آب با حرارت بالا و ریسک آسیب و خونریزی تا بهبودی کامل تحت هیچ شرایطی امکان حضور در چنین محیطی وجود ندارد.
چطور در حمام مراقب سرگیجه باشیم؟
شما باید حتما از همراه کمک بگیرید.حضور شخص دیگر در روزهای اول پس از جراحی بسیار ضروری است. با این اقدام میتوایند برای جلوگیری از زمین خوردن، افت قند خون یا فشار خون و سرگیجه اقدام کنید. یادتان باشد که باید حتما از تجهیزات کمک کننده استفاده کنید. برای مثال صندلی حمام یا میلههای کمکی میتوانند به شدت برای شما مفید باشند. اقدام دیگری که میتواند سرگیجه را کاهش دهد، کوتاه کردن زمان دوش گرفتن بعد از جراحی است.
کلام آخر
حمام کردن بعد از جراحی یک بخش مهم از روند بهبودی است و باید با دقت و توجه کافی طی شود. یادتان باشد که همیشه اولویت با دستور پزشک است و پزشک متخصص شما تنها فردی است که میتواند زمان دقیق حمام کردن پس از عمل را مشخص کند. دانستن علائم هشدار دهنده نیز ضروری است. با این جزییات میتوانید دوران نقاهت را به سلامت تمام کنید و نتیجه مطلوبی از عمل تجربه نمایید.
بدون دیدگاه